Terrasana Agar Agar poeder 50 gram
Biologische Agar agar poeder van Terrasana. Ideaal voor het binden van soepen en sauzen. 100% vegan en verpakt in een handige versluitbare pot.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Biologische agar agar poeder van Terrasana
Agar agar is, net zoals gelatine, een bindmiddel. Beide bindmiddelen zijn natuurlijk, maar in tegenstelling tot gelatine is agar agar veganistisch. Het wordt namellijk gewonnen uit gedroogd zeewier. De agar agar van Terrasana is zelfs afkomstig van de biologische teelt.
Hoe werkt agar agar?
In principe heeft agar agar een veel grotere bindkracht als gelatine. Wanneer je bijvoorbeeld 1 liter vloeistof wilt binden met gelatine heb je ongeveer 22 gram nodig. Wanneer je dezelfde hoeveelheid vocht wilt afbinden met agar agar heb je 4 tot 5 gram nodig.
Wanneer je agar agar poeder wilt gebruiken dien je eerst de vloeistof die je wilt binden te verwarmen. Voeg de agar agar toe en breng dit op laag vuur aan de kook. Kook de agar agar 5 tot 8 minuten mee in de vloeistof. Hierbij is het wel van belang dat het zachtjes meekookt. Bij te weinig warmte verliest agar agar zijn bindkracht. Hetzelfde gebeurt wanneer je het te hard meekookt.
Waar moet je op letten?
Wanneer je agar agar gaat gebruiken als bindmiddel is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten:
- Agar agar heeft een beperkte bindkracht. Houdt rekening met ongeveer 2 tot 3 dagen.
- Agar agar vliest zijn bindkracht in combinatie met zuren. Wanneer je bijvoobeeld citroen gebruikt in je creatie heb je meer agar agar nodig.
- Sommige producten in combinatie met agar agar verhinderen het bindingsproces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chocolade, kiwi, mango en ananas.
- Wanneer je agar agar te veel gebruikt kan dit een laxerend effect hebben.
Gedroogde (rode) zeewieren*. *=van biologische landbouw.
- PerfectPerfect bindmiddel zonder klontjes. Maakt je saus net wat dikker. Perfect voor pangangsaus
- natuurlijk dikkingsmiddelglutenvrij dikkingsmiddel voor sauzen, snoep te maken, en allerlei dessert bereidingen
- Goed bindmiddelFijn om bij de jam toe te voegen zodat ik minder geleisuiker kan gebruiken en de jam toch optimaal houdbaar blijft.
- Goed bindmiddelGoed werkend bindmiddel, kleine beetjes gebruiken. Mooie vervanger voor bloem
- Goed alternatief voor gelatineGoed vegan alternatief voor gelatine. Maakt echt kwarktaart goed stevig.