Speltmeel Volkoren
Speltmeel Volkoren. Het gezonde en lekkere alternatief voor tarwe. De lekkerste recepten bak je met speltmeel!
Vanaf 1,75
- Onze klanten beoordelen ons met een !0 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Overmorgen in huis
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Volkoren speltmeel
Spelt is een graansoort die al eeuwen gebruikt wordt. Vandaar dat het ook wel oergraan wordt genoemd. Spelt werd al duizenden jaren gebruikt om brood van te maken voordat tarwe zijn intrede deed. Tegenwoordig begint spelt weer steeds populairder te worden. Speltgraan wordt geoogst voor speltkorrels. De speltkorrels zijn wat harder dan bijvoorbeeld tarwekorrels en daarom moeilijker om te ontdoen van hun vlies omhulsel om bij de kern te komen. Om deze reden is spelt iets duurder dan tarwe. Omdat speltkorrels een steviger omhulsel hebben zijn ze beter bestand tegen invloeden van buitenaf en hoeven er minder bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden bij het verbouwen.
Profiteer nu van onze voordelige bulkverpakking van 1 kilo!
Spelt gezond
De spelt kern wordt gebruikt voor diverse producten van brood tot pasta. Bij het verwerken van spelt blijven de meeste voedingstoffen behouden, omdat deze niet in het buitenste omhulsel zitten. In volkoren speltmeel zitten hierom meer vitaminen, mineralen en eiwitten dan tarwe. Spelt bevat o.a. vitamine E, B en foliumzuur en de mineralen ijzer, magnesium en fosfor. Deze voedingstoffen zijn in moderne tarwesoorten bijna volledig verdwenen. Spelt geeft dan ook langer een verzadigd gevoel, maar is wel lichter verteerbaar dan tarwe. Hierom is spelt erg populair bij mensen met spijsvertering of darmklachten.
Spelt bevat wel gluten en is niet geschikt voor mensen met gluten allergie. Spelt bevat echter gluten van een andere samenstelling dan tarwe en daarnaast dus diverse extra voedingstoffen
Speltmeel gebruiken
Speltmeel kun je eigenlijk bijna altijd gebruiken in plaats van tarwemeel. Speltmeel heeft een smaak, waar andere meelsoorten eigenlijk bijna smaakloos zijn. Daarom zul je altijd wel verschil proeven. Misschien even wennen, maar erg lekker en gezonder dus.
Probeer het zelf. Bak de lekkerste broden, koekjes en taarten met speltmeel. Geheid dat je nooit meer anders wilt.
Ingrediënten: Spelt.
Allergenen: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda's en sesam.
Bewaring: Koel, donker en droog bewaren.
Art.nr. | 4311 |
---|---|
Merk | De Notenshop |
Art.nr. | 4311 |
---|---|
Merk | De Notenshop |
Land van herkomst | Duitsland |
Biologisch geproduceerd | Niet biologisch |
Energie in kJ | 1496 |
Energie in KCal | 356 |
Vetten | 2,6 g/100g |
- Verzadigd | 0.4 g/100g |
Eiwitten | 14,4 g/100g |
Koolhydraten | 64 g/100g |
- Suikers | 0,8 g/100g |
Zout | 0 g/100g |
- Zeer goedDoor Tim op 06-06-2019Heerlijk door bananenbrood. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding!
- Niet duurDoor M . Berting op 27-05-2019Fijn meel in handige verpakking
Ga ik vaker bestellen hier! - goed productDoor Maurice op 26-05-2019ik gebruik het om zelf verse pasta mee te maken. Helft speltmeel, helft durum
- Lekkere speltmeelDoor Iza op 24-05-2019Goed speltmeel, geen rare bijsmaken. Prima fijne korrel heeft het.
- GoedDoor Wilma op 20-05-2019Lekkere speltmeel. Kan er van alles mee maken