Gratis verzending in NL v.a. €35,-
Vóór 16:00 uur besteld, overmorgen in huis

Uitmuntende service & kwaliteit
100% tevredenheidsgarantie

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs
Dagverse producten met zorg verpakt

Verdikkingsmiddel

Verdikkingsmiddel

Verdikkingsmiddelen of emulgatoren worden gebruikt voor het binden of textuur geven van sauzen, soepen, dressings, ijs en dranken. Hier vind je verschillende soorten gom welke dienen als natuurlijke verdikkingsmiddelen. Het betreft 100% zuivere gom zonder verdere toevoegingen.

Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
  1. Bio
    Agar Agar poeder (Biologische) 120 gram
    Agar Agar poeder (Biologische) 120 gram Terrasana
    Waardering:
    100%
    10,22
    Niet op voorraad
  2. Arabische Gom Poeder
    Arabische Gom Poeder De Notenshop

    Vanaf 2,95

    Niet op voorraad
  3. Xanthaangom
    Xanthaangom De Notenshop
    Waardering:
    94%

    Vanaf 3,50

Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Wat is gom? 

Gom is een verdikkingsmiddel of emulgator wat wordt gebruikt voor het binden van bijvoorbeeld soepen en sauzen. Maar gom kan ook gebruikt worden als bindmiddel voor cosmetica. Door zijn unieke eigenschappen neemt het vocht op, houdt het luchtbelletjes vast en bindt het. Gom is een natuurlijk koolhydraat dat in verschillende soorten verkrijgbaar is. Zo bestaat ons assortiment uit bijvoorbeeld Arabische gom, xanthaangom en guar gom.

Gom gebruiken 

Wanneer je gom gaat verwerken in voedsel is het van belang dat er maar heel weinig van gebruikt wordt. Een fijn voordeel hiervan is dat je erg lang met een verpakking kan doen. Je kan er maanden mee vooruit. Met bijvoorbeeld een kwart theelepel xanthaangom kan je al bijna een halve liter water verdikken. De xanthaangom van Peak’s is ook een prima glutenvrij alternatief wanneer je bijvoorbeeld brood wilt bakken.