Sesamzaad (Geroosterd)
Geroosterd sesamzaad. Mild van geur, smaak en heerlijk in combinatie met allerlei gerechten.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Sesamzaad geroosterd
De sesam plant behoort tot een van de oudste planten die worden gekweekt om olie mee te maken. Sesamzaad heeft een milde geur en smaak. Omdat de sesamzaden geroosterd zijn zal de smaak meer tot uiting komen. Op culinair gebied wordt het zaadje veel gebruikt in de Arabische en Japanse keuken. Veelal om mee te paneren, denk bijvoorbeeld aan sushi. Sesamzaad is heerlijk in combinatie met diverse vis gerechten, bij rijst en door de salades.
Sesamzaad gezond
Sesamzaad is gezond omdat er oliezuren inzitten. Deze dragen bij aan een betere bloedsomloop en zorgen dat de goede cholesterol gehaltes in het lichaam sterker worden en de slechte zwakker. Ook vermindert sesamzaad de kans op hart- en vaatziekten. Sesamzaad bevat zelfs het aminozuur tryptofaan. Niet alleen om deze medicinale redenen is het een aanrader om sesamzaad te eten. Het superzaadje helpt namelijk tegen allerlei lichamelijke klachten. Zo kan het koper in sesamzaad helpen tegen reuma. De magnesium kan bijdragen aan het voorkomen van migraine.
Wij hebben ook biologisch sesamzaad in ons assortiment.
SESAMZAAD (ongepeld geroosterd)
- Makkelijk in gebruikMakkelijk in gebruik want het hoeft niet meer geroosterd te worden
- Gewoon lekkerNiks op aan te merken. Lekker om zaden en pitten crackers mee te bakken.
- niet meer zelf roosterentop dat notenshop dit verkoopt, nu hoef ik zelf niet meer mijn sesamzaad te roosteren
- Lekker door avondetenIk raad het aan. Het geeft meteen meer smaak aan je avondeten!
- Lang meeHet gaat lang mee en het geeft meer smaak aan bepaalde gerechten die voor mijn gevoel eerst iets miste.