Granen & Vlokken
De granen en vlokken van De Notenshop zijn dé meest gezonde graanproducten voor uw ontbijt. De granen en vlokken die in ons assortiment zijn opgenomen komen in verschillende soorten. Van deze graansoorten bieden we alleen de A-merken, zodat je zeker weet dat je het beste product krijgt.
Assortiment granen & vlokken
De Notenshop biedt in de categorie granen en vlokken alleen de beste en duurzame graanproducten. Dit komt doordat we alleen A-merken hebben opgenomen binnen ons assortiment die garant staan voor hoge kwaliteit. Je kunt ze onderverdelen in de volgende graanproducten: tarwe, gerst, meergranen, spelt, haver, gierst, en rogge. Deze graansoorten worden al verbouwd, geoogst en geconsumeerd door de eerste nomadische volken en zijn sindsdien onafscheidelijk geweest van de mens. Deze granen en vlokken vormden decennialang het basis dieet voor vele beschavingen en hun vee wereldwijd. Dit komt natuurlijk door het hoge voedingsgehalte van deze granen en vlokken en de vele toepassingsmogelijkheden van deze wonderlijke graansoorten!
Toepassingen granen & vlokken
De reden waarom granen en vlokken zo populair zijn, is de hoge voedingswaarde van de verschillende graansoorten en de vele toepassingsmogelijkheden. Granen en graanproducten bevatten koolhydraten, eiwit, vezels, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine E en mineralen als ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Vooral volkoren granen en graanproducten bevatten veel vezels.
Tarwe is de meest verbouwde graansoort ter wereld. Er bestaat tarwe, waarvan ons brood wordt gemaakt en harde durum-tarwe dat de basis is van pasta, bulgur en couscous. Roggekorrels zijn lang en grijsblauw tot geel van kleur. Rogge zit bijvoorbeeld in bier, knäckebröd, ontbijtkoek en roggebrood. De haverkorrels zijn lang, smal, gegroefd en bleek grijs van kleur. Haver kan in koek, havermout en ontbijtgranen verwerkt zijn. Naast deze graansoorten bieden we ook grassen binnen ons assortiment van granen en vlokken. Dit zijn quinoa en boekweit. Deze worden op dezelfde manier verwerkt als de diverse graansoorten en zijn ook nog eens glutenvrij!