Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
Klantenservice
085-773-1163
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews
Kikkererwtenmeel (Biologische)
Waardering:
95% of 100
De Notenshop

Kikkererwtenmeel (Biologische)

Selecteer hoeveelheid
450 gram stazak
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
2,75
 6,11/kg
25000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
109,95
 4,40/kg
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Kikkererwtenmeel Biologische.

Daarom. De Notenshop.
  • Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
  • Onze klanten beoordelen ons met een
    95% van 100
    9.5 / 10
    Toon alle reviews
    !
  • De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
  • Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
  • Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
  • Dagverse producten
  • Altijd de hoogste kwaliteit voor de beste prijs
  • Direct sparen voor gratis producten
Omschrijving

Biologisch kikkererwtenmeel

Biologisch kikkererwtenmeel wordt ook kikkererwtenpoeder genoemd. Ons kikkererwtenmeel is gemaakt van 100% gedroogde kikkererwten en bevat geen kunstmatige toevoegingen waardoor het meel geheel natuurlijk is.

Wat zijn kikkererwten?

Kikkererwten zijn peulvruchten en groeien met drie vruchten aan een struik: in een peul. Ze groeien op dezelfde manier als bonen en doperwten. Als u de kikkererwten in de winkel koopt zijn ze meestal ontdaan van hun peul.

Naast het gebruik voor meel worden kikkererwten ook gebruikt als groentevervanger, vleesvervanger en de erwten worden verwerkt tot gezonde borrelnoten. Kikkererwten zijn dus op verschillende manieren te bereiden.

Is kikkererwtenmeel gezond?

Kikkererwtenpoeder is een gezond product. Het zit vol proteïnen waardoor het een aanbevolen product is voor als u aan spieropbouw doet. Ook zou het consumeren van het meel de bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren en zorgen voor een betere werking van de darmen.

Kikkererwtenmeel gebruiken in de keuken

Het biologische kikkererwtenmeel is op veel verschillende manieren te gebruiken. Zo kunt u er sausen mee binden, maar ook gebruiken als vervanger van ei in cake en pannenkoeken. Kikkererwtenmeel is een goede vervanger voor eieren omdat veel eiwitten in zitten.

Ook lekker om het meel te gebruiken bij het bakken van brood, koekjes en andere bakrecepten.

 

Voedingswaardes
Energie in kJ
1610
Energie in KCal
382
Vetten
6,3 g/100g
- Verzadigd
0,4 g/100g
Eiwitten
20,9 g/100g
Voedingsvezels
5,2 g/100g
Koolhydraten
59,9 g/100g
- Suikers
0 g/100g
Zout
0,06 g/100g
Extra informatie
SKU
1818
Merk
De Notenshop
Land van herkomst
Turkije
Allergenen
Kan mogelijk sporen bevatten van glutenbevattende granen, noten, pinda's en sesamzaad.
Bewaardadvies
Koel, droog en donker bewaren
Biologisch geproduceerd
Biologisch
Ingrediënten

kikkererwten*.

*van biologische teelt.

 
Most chosen
Nee
Klantbeoordelingen
4.75 / 5
95%
Gemiddelde uit 122 reviews
  1. Top en biologisch
    Uw beoordeling
    100%

    Door Iris

    Op

    Super dat ook deze variant wordt aangeboden
  2. Smakelijk
    Uw beoordeling
    100%

    Door Joke

    Op

    Om Indiase pannenkoekjes mee te maken.
  3. Top
    Uw beoordeling
    100%

    Door Michelle

    Op

    Ik moest een tijd glutenvrij eten. Ik heb glutenvrije wraps gemaakt van deze meel. Goed gelukt!
  4. Lekker
    Uw beoordeling
    100%

    Door Carmen

    Op

    Ruikt en smaakt goed zeer passend als saucebinder
  5. Fijn meel!
    Uw beoordeling
    100%

    Door Claudia

    Op

    Ik vind dit ontzettend fijn meel om samen met het amandelmeel te gebruiken voor baksels, bv chocolade brownies met kersen en walnoten en carrot cake. Ik gebruik van 3/4 deel amandelmeel en 1/4 deel kikkererwtenmeel voor net wat meer stevigheid. En het is gezond en voedzaam natuurlijk, met veel eiwitten en minder koolhydraten.

    Recepten met dit product

    Hartige wentelteefjes
    Hartige wentelteefjes
    0
    (0)
    Door Pien
    20 min. + 10 min. wachttijd + 10 min. baktijd