Gevriesdroogd Yuzu Poeder
Gevriesdroogde Yuzu in de vorm van poeder. Zorgt voor een frisse en lichtzure smaak in verschillende baksels of hartige gerechten.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Gevriesdroogd Yuzu Poeder
Vriesdrogen is een manier van conserveren waarbij er geen van de gezonde stoffen verloren gaat en de smaak behouden blijft. De Yuzu (een citrusvrucht uit het Verre Oosten) wordt eerst ingevroren tussen -50 en -80 °C waarbij al het vocht in de vrucht bevriest. Vervolgens wordt het water uit de vrucht verwijderd terwijl deze bevroren blijft. Tot slot wordt de yuzu in een gekoelde vacuüm ruimte langzaam verhit. Als dit proces afgerond is, wordt de gevriesdroogde yuzu vermalen tot poeder.
Gevriesdroogd Yuzu poeder verwerken
Met deze Yuzu poeder, wat vooral in de Japanse keuken wordt gebruikt, verrijk je jouw gerechten met een heerlijke citrussmaak. Dit kan dan ook aan bijna ieder gerecht worden toegevoegd. Van zoete gerechten als koekjes of cake tot aan hartige gerechten als noedels. Yuzu geeft een lichtzure, frisse smaak en is te vergelijken met de smaken van citroen, limoen en mandarijn.
gevriesdroogde yuzu.