Incabessen
Incabessen van De Notenshop hebben een rijke en volle smaak. Te eten als verantwoord tussendoortje of te combineren met muesli, noten, gedroogd fruit, yoghurt, salades en bij desserts.
Wat zijn incabessen precies?
Incabessen (Physalis Peruviana) lijken een beetje op minitomaatjes, maar als ze rijp zijn kleuren ze tot diepgeel of oranje en hebben een frisse zoetzure smaak. Inca bessen komen oorspronkelijk uit het Andes gebergte, om precies te zijn, in de hoger gelegen tropische gebieden van Peru, Ecuador en Colombia. Tegenwoordig worden inca bessen vooral geteeld in Zuid- en West-Afrika, Australië, China, Turkije en zelfs Engeland, want incabessen groeien ook goed in een gematigd klimaat. Incabessen behoren tot de familie van de nachtschade, waartoe ook de aardappel, tomaat, aubergine, brandnetel en hennepplant behoren.
Voordelen van incabessen
Incabessen zijn een ware superfood door de grote hoeveelheden gezonde en essentiële voedingsstoffen . Ze zijn rijk aan vitamine A, B1, B2, B3 en C, calcium, ijzer en fosfor en bestaan voor ongeveer 16% uit plantaardige eiwitten, één van de hoogste gehaltes die je in fruit kunt aantreffen. Incabessen zijn daarom een goede toevoeging aan een gezond en verantwoord dieet. U kunt ze in allerlei recepten verwerken, zoals yoghurt, smoothies of shakes. Van incabessen kunt u ook heerlijke jam maken. Omdat incabessen van De Notenshop in gedroogde vorm worden aangeboden smaken ze heerlijk in combinatie met noten, gojibessen, camu camu bessen of ander gedroogd fruit.