Hennepzaad
Ook zo benieuwd naar de populaire superfood hennepzaad? Al duizenden jaren worden deze zaadjes gebruikt als voedsel. Van gepeld en ongepeld hennepzaad tot hennepproteïnepoeder en hennepzaadolie.
Voordelen van hennepzaad
Vele duizenden jaren geleden werd de hennepplant al door de mens verbouwd en was daarmee een van de eerste voedselgewassen. De zaden van deze plant bevatten hoge concentraties belangrijke voedingsstoffen, zoals exogene eiwitten, oliën, mineralen en vitamines.
De vezels van de hennepplant worden al heel lang gebruikt in allerlei praktische toepassingen (onder andere voor textiel en touw). Daarnaast is hennep een heel efficiënt landbouwgewas dat wel 5 tot 6 keer per jaar geoogst kan worden.
Toepassingen van hennepzaad
Hennepzaad kent een breed scala aan toepassingsmogelijkheden en is een gezonde toevoeging in talloze producten en recepten. U kan gepelde hennepzaden bijvoorbeeld door een smoothie roeren of toevoegen aan notenmixen. Hennepzaadolie kunt u gebruiken als dressing in salades met wat geroosterde hennepzaadjes als garnituur. Hennepzaadolie kan u ook toepassen als gezonde toevoeging in soepen. Het zaad kan tevens vermalen worden tot meel, waarna u er glutenvrij koek of brood mee kan bakken. Het is ook mogelijk om zelf hennepmelk te maken door hennepzaad met wat water te vermalen in een blender!