Cacaoboter (Biologische)
Biologische cacaoboter. Uitstekend te gebruiken om zelf chocolade te maken.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Biologische cacaoboter
Tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen wordt cacaoboter gemaakt. De cacaobonen worden gemalen tot een vettige substantie, ookwel cacaomassa genoemd. Vervolgens wordt de massa verdeelt in cacaoboter en cacaopoeder. Samenstelling van cacaoboter bestaat uit pamitinezuur, oleïnezuur en stearinezuur. Deze stoffen zijn verantwoordelijk het smeltpunt en de kristalisatie.
Cacaoboter gebruiken
Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt om chocolade te maken. Door het lage smeltpunt van cacaoboter, smelt de chocolade makkelijk in de mond. Cacaoboter wordt ook veel gebruikt in de cosmetica. Voornamelijk voor lippenbalsem en zalven. Hierbij speelt het smeltpunt ook een belangrijke rol. Maar cacaoboter is ook een uitstekend alternatief voor boter of margerine. Geschikt voor het bakken en braden op hoge temperatuur.
cacao boter*.
*van biologische teelt.
- Biologische cacaoboterHet is heel makkelijk en lekker met deze pastilles chocola te maken
- HandigHandig in gebruik deze lekkere bio cacaoboter
- GoedBlij met deze bio variant. Even wennen aan de best grote druppels. Maar de smaak is goed.
- TopFijne grootte om te verwerken wanneer je niet met grote hoeveelheden wil werken
- Handig om zelf thuis te experimenteren!Gebruik zelf deze boter "tabletten" om zelf relatief gezonde chocoladesnacks te maken. Gebruik het ook als basis voor hazelnoot/chocopasta. Of andere boterhamspread, bv met dadelstroop zonnebloempasta.