Met vlag en wimpel siert deze prachtige taart de tafel op Koningsdag. Verantwoord genieten zonder dat de smaak verloren gaat, dat doe je met deze taart! Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar alvast op!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 150 g amandelmeel
  • 150 g glutenvrije havermout
  • 2 tl Ceylon kaneel
  • Snufje zeezout
  • 150 g Medjoul dadels
  • 2 el kokosolie
  • 200 g ricotta
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 2 el sinaasappelsap
  • 200 g aardbeien
  • 100 g blauwe bessen

Aan de slag!

  • Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met een beetje kokosolie.
  • Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed alles met je handen tot een mooi deeg.
  • Als het deeg te droog is voeg je een klein scheutje water toe.
  • Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.
  • Houd je van een extra bite? Duw dan wat gebroken pistachenoten in het deeg!
  • Zet de vorm voor een kwartiertje in de oven en laat de bodem afkoelen buiten de oven op een rooster.

Spatel ricotta en de Griekse yoghurt samen met de sinaasappelsap en het zoetmiddel door elkaar totdat er een egale massa ontstaat.Verdeel de hagelwitte vulling over de bodem en garneer deze met het aardbeien en de blauwe bessen.

Zo ontstaat spontaan de Nederlandse vlag!