Dubbel chocolade bananenbrood
Ook zo'n zin in een lekker smeuïge chocoladecake? Probeer dan dit dubbel chocolade bananenbrood eens!
10 min. + 60 min. oventijd
Bananen in huis die iets te lang zijn blijven liggen? Gooi ze niet weg! Met overrijpe bananen maak je het lekkerste bananenbrood. En nóg lekkerder wordt het wanneer je er een dubbel (of zelfs triple!) chocolade bananenbrood van maakt.
Dit donkere bananenbrood is dankzij de bananen heerlijk smeuïg. De zwarte cacao (waar de bekende Oreo koekjes ook hun typische smaak en kleur aan te danken hebben) geeft het een licht gebrande chocoladesmaak en de bakvaste chocoladedruppels zorgen voor een lekkere bite. Genieten!
- Aantal porties: één bananenbrood
- Bereidingstijd: 10 min. + 60 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: puree stamper of vork, garde, bakblik 21 x 11 cm en bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170º C (hetelucht). Zeef de baking soda en bloem door elkaar.
- Prak de bananen tot een zacht papje. Voeg alle overige ingrediënten behalve de chocoladedruppels toe en klop met een garde door elkaar (het hoeft niet perfect gemengd te zijn). Spatel tot slot de chocoladedruppels door het beslag.
- Bekleed een bakblik met een strook bakpapier. Laat het bakpapier aan de zijkanten wat langer, zodat je de cake na het bakken makkelijk uit de vorm kunt tillen. Vet de rest van de vorm eventueel in met een drupje olie of bakspray. Giet het beslag in vorm.
- Bak het bananenbrood in 50-60 minuten gaar. Als je met een cocktailprikker in het midden van het bananenbrood prikt moet deze er droog (zonder beslag) weer uit komen. Test op verschillende plaatsen, want soms lijkt het alsof het niet gaar is door de stukjes chocolade. Laat het bananenbrood even afkoelen op een rooster en verwijder daarna uit de vorm. Snij in dikke plakken en geniet van je zelfgemaakte bananenbrood!
Tip: Wil je helemaal over de top gaan? Maak er dan een triple chocolade bananenbrood van door het bananenbrood te versieren met chocoladeglazuur of ganache.
Opmerkingen (0)