Cranberry sinaasappel shortbread
Krokante boterige koekjes met winterse smaken van cranberry & sinaasappel.
20 min. + 3 uur opstijftijd
Deze koekjes zullen je huis heerlijk doen ruiken en ze zijn de perfecte versnapering voor bij de thee of leuk om cadeau te geven in de winterperiode. Kerstiger dan deze koekjes kan haast niet!
- Aantal porties: 10-12.
- Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten baktijd + 3 uur wachttijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, mixer of spatel, uitsteekvorm naar keuze en een deegroller.
Bereidingswijze
- Klopt de boter & suiker tot een lichte en luchtige crème, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de cranberries, sinaasappelrasp, bloem en zout toe en mix met een spatel. Dump het deeg op een bebloemde werkbank en kneed kort tot het samenkomt in een egale bal. Probeer het deeg niet te veel te mixen, aangezien de koekjes dan hun vorm niet goed zullen behouden.
- Vorm het deeg in een ronde plak, wikkel in vershoudfolie en leg minstens 2 uur tot overnacht in de koelkast.
- Verwarm je oven voor op 180c.
- Rol je deeg op een bebloemde werkbank uit tot een plak van ongeveer 0.5cm dikte. Steek je koekjes uit. Wanneer je deeg over hebt, kneed je dit weer tot een bal, rol het opnieuw uit en steek voor een tweede ronde je koekjes uit. Leg de koekjes kort (10 min) terug in de koelkast voor het afbakken.
- Bak je koekjes op 180c voor 8-10 minuten, of tot de randen bruin beginnen te worden. Haal je koekjes uit de oven en laat ze op de plaat 5 minuten afkoelen. Verplaats ze daarna naar een rek om volledig af te koelen.
- Genieten maar!
Bak je liever je eigen koekjes? Bekijk ons basisrecept voor koekjes en maak ze helemaal naar je eigen smaak met extra toevoegingen en aanpassingen.
Opmerkingen (0)