Monchoutaart
Een van de lekkerste no-bake taarten: de monchoutaart. Een originele monchoutaart heeft een bodem gemaakt van bastognekoeken. Bij dit recept wordt de bodem zelf gemaakt. Dat wordt smullen!
60 min. + 24 uur rusttijd
Kersen.....iets wat ik altijd enorm lekker vind bij gebak! Daarom is dat dan ook een van mijn favoriete taarten! Helaas is dit een taartje die normaal enorm hoog in koolhydraten zit en door de kersen krijg ik deze ook niet officieel koolhydraatarm. Maar gelukkig hebben we nog koolhydraat beperkt en is het me dan ook gelukt hier een heerlijke versie van te maken.
- Aantal porties: Voor 8 punten.
- Bereidingstijd: 60 minuten + 24 uur rusttijd.
- Keukenbenodigdheden: Handmixer, kleine springvorm van 19cm, grote kom, steelpannetje en kleine koekenpan.
- Voedingswaarden: 555 kcal, 33 gram vet, 50 gram koolhydraten en 14 gram eiwit.
Bereidingswijze
- Smelt de boter samen met de suikervervanger, karamelsaus, vanille extract en zout in een pannetje.
- Als dit helemaal gesmolten is voeg je er de amandelmeel aan toe en meng je dit nog op het vuur en bak je het even kort aan.
- Neem een kleine springvorm en bedek de bodem met een vel bakpapier. Doe hier het beslag in en verdeel deze met de bolle kant van een soeplepel en druk goed aan.
- Laat de bodem nu afkoelen zodat deze kan harden.
- Leg 5 blaadjes gelatine in een kom met water.
- Klop ondertussen met een handmixer de slagroom lobbig.
- Voeg daarna de monchou, whey en de suikervervanger toe en mix deze nog zachtjes mee tot je geen klontjes meer hebt.
- Neem nu een kleine steelpan, verwarm hier zo’n 5 eetlepels water (niet aan de kook!) en voeg hier al roerend 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe.
- Laat dit goed afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het dan al roerend toe aan het monchou mengsel. Het is hierbij echt belangrijk dat de gesmolten gelatine niet meer warm is en je goed roert met een garde als je de gesmolten gelatine toegevoegd!! Anders gaat hij schiften.
- Giet dit in de springvorm en laat afkoelen in de koelkast voor zeker 1 uurtje.
- Leg 1 blaadje gelatine in een kom met water.
- Doe de kersen met de suikervervanger in een pannetje en breng deze aan de kook.
- Neem een beetje sap van de warme kersen en voeg hier al roerend het gelatineblaadjes aan toe en voeg dit vervolgens toe aan de warme kersen en roer dit goed door elkaar.
- Laat het een beetje afkoelen en giet dit vervolgens weer over de monchouvulling in de springvorm.
- Zet de taart voor een nacht in de koelkast, zo krijg je de lekkerste smaak.
Opmerkingen (3)
Kan het zijn dat de maat van de bakvorm niet klopt? er staat 12 cm
Graag hoor ik van u.