Stevig bananenbrood met noten en chocolade
Een stevig bananenbrood, met een zoete smaak. Geef er je eigen draai aan.
15 min. + 45 min. oventijd
Het bananenbrood neemt het niet zo nauw neemt. Mix, match en varieer.
- Aantal porties: 10-12
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine/staafmixer, mixer/garde, bakpapier/bakspray, (siliconen) cakevorm en een satéprikker.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de dadels met 3 bananen, yoghurt en eieren.
- Mix het meel, de kaneel en bakpoeder goed door elkaar.
- Mix nu de droge ingrediënten door de puree tot een gladde massa.
- Hak eventueel de noten in kleinere stukken. Roer door het beslag de noten en de chocolade.
- Giet het beslag in een (siliconen/ met bakpapier bekleedde) cakevorm.
- Snijd 1 banaan in de lengte door midden en leg die boven op de cake. Druk zakjes aan.
- Zet de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Test met een satéprikker, door in de cake te prikken, om te kijken of de binnenkant gaar is.
- Even laten afkoelen en genieten maar!
Opmerkingen (0)