Rozemarijn Bloedsinaasappel Tulband Cake
Deze tulband cake met een hint rozemarijn is niet alleen heerlijk maar ook erg gezond!
1 uur en 50 min.
- Aantal porties: Voor 1 tulband
- Bereidingstijd: 1 uur en 50 min.
- Keukenbenodigdheden: Oven, tulband cakevorm, citruspers (optioneel), sauspan, garde, 2 mengkommen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Rasp de sinaasappels en pers sinaasappels met een citruspers.
- Verwarm de sap samen met de takjes rozemarijn in een sauspannetje op laag vuur voor ongeveer 20 minuten tot je zo'n 200 ml sap overhoudt.
- Meng in een grote mengkom de eiwitten, kokosolie, yoghurt, amandelmelk, vanille extract en sap.
- Meng in een aparte kom de bloem, maanzaad, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, bak soda en zout.
- Voeg de bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten.
- Giet het beslag in een ingevette tulband cakevorm.
- Bak de cake in de oven gedurende 50 minuten.
- Laat de cake voor minstens 30 minuten afkoelen
- Smelt de witte chocolade met de boter en amandelmelk au-bain marie.
- Decoreer de cake met het glazuur en rozemarijntakjes.
Opmerkingen (0)