Robuuste chocolade & pindakaas rakkers
Koekje erbij? Ja lekker! Toch zie je vaak een blik van twijfel aangezien mensen koekjes vaak associëren met ongezond. Deze Robuuste Rakkers zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens verantwoord! Ze gemaakt van zorgvuldig uitgekozen ingrediënten die ook nog eens een bijdrage leveren aan een goede gezondheid. De ingrediënten zijn in balans, puur en van een goede kwaliteit!
De gouden combinatie van pindakaas en chocolade in één verantwoord baksel! Het lijkt wel een droom! Met een stevig fundament van amandelmeel en havervlokken geeft deze koekjes een verzadigend karakter. Hiermee kun je de dag beginnen met een kickstart! De bakingsoda zorgt ervoor dat de koeken wat meer body krijgen, zonder dat we een ei nodig hebben. Ook nog eens een traktatie voor de Vegans onder ons!
- Aantal porties: 5
- Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
- Meng het lijnzaad met het warme water en laat dit goedje zo’n 5 minuten staan.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bananen samen met de havervlokken, het amandelmeel, de ontpitte Medjoul dadels, kokos, cacao, vanille, kaneel en 1 el pindakaas in een mengkom. Kneed deze prachtige ingrediënten tot een stevig geheel. Voeg vervolgens het lijnzaadmengsel toe. Het mengsel begint nu te bruisen dat is goed!
- Kneed ook nu het deeg weer goed door elkaar. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra havervlokken of amandelmeel toe. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe!
- Proef ondertussen of het deeg op smaak is.
- Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje en maak balletjes van het deeg. Ik maakte 5 reusachtige koeken, dat leek mij een keer leuk! Uiteraard kun je er ook kleintjes van maken!
- Druk de balletjes plat en duw vervolgens wat gebroken walnoten en chocolade druppels in de koekjes voor een ware smaaksensatie!
- Verdeel de el pindakaas die je nog over hebt over de koekjes,
- Bak deze Koninklijke Kanjers zo’n 20 minuten af in de oven. Let wel op! Elke oven is anders, de baktijden kunnen afwijken.
- Laat de koeken afkoelen buiten de oven. Je zal merken dat de buitenkant krokant wordt en de binnenkant heerlijk smeuïg!
- Geniet ervan!
Waarom maken we gebruik van baking soda en niet van bakpoeder of wijnsteenbakpoeder? We leggen je graag uit wat het verschil tussen baking soda, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder is en wanneer je welke moet gebruiken.
Opmerkingen (0)