Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pistachecake

5
(2)
Wat een kleurtje hé? Vandaag gaan we aan de slag met een van onze favoriete noten: pistache! Voor een lekkere en makkelijke cake, niet te zoet en vol van smaak.
15 min. + 45 min. oventijd
Pistachecake

In dit basisrecept gaan we voor een glazuur van poedersuiker en melk. Geef er gerust je eigen draai aan door hier andere smaken zoals citroensap of oranjebloesem aan toe te voegen.

In dit recept gebruiken we ongezouten pistachenoten die al gepeld zijn, wel zo makkelijk! Heb je gezouten pistachenoten in huis? Wrijf ze in een schone theedoek om een deel van het zout te verwijderen en voeg verder geen zout meer toe aan het recept. Je kunt zowel geroosterde als ongebrande pistachenoten gebruiken, beide zijn heerlijk en zullen net een ander smaakaccent geven.

  • Aantal: 8 personen
  • Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: keukenmachine met hakmolentje, garde, bakpapier (cakevorm of gewoon), cakevorm 25 x 11 / 25 x 15

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175º C (hetelucht).
Ingrediënten

2. Hak de pistachenoten tot gruis in het hakmolentje van de keukenmachine (houd 1 eetlepel gehakte pistache apart om te cake mee te decoreren).

Pistachenoten gruis

3. Meng de droge ingrediënten (gehakte pistachenoten, bloem, bakpoeder, suiker en zout) in een kom met een garde door elkaar.

Droge ingrediënten

4. Meng de natte ingrediënten (eieren, melk, olie en vanille) in een andere kom door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een garde door elkaar.

natte ingrediënten

5. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de cakevorm.

Mengsel in cakevorm

6. Bak de pistachecake in 45 - 55 minuten gaar. De cake is klaar wanneer een cocktailprikker in het midden gestoken er droog (zonder beslag eraan) uitkomt. Test dit na 45 minuten en verleng de baktijd indien nodig met 5 tot 10 minuten.

Basis pistachecake

7. Meng voor het glazuur de poedersuiker met melk, citroensap of water tot een dikke pasta. Voeg eventueel nog een paar druppels water toe om de juiste consistentie te bereiken.

Glazuur mengsel

8. Verwarm het glazuur 10 seconden in de magnetron of een bakje met heet water om het vloeibaar te maken. Roer nog even goed door en giet het glazuur over de lauwwarme cake.

Glazuur over cake

9. Garneer de cake meteen met fijngehakte pistachenoten en het smullen kan beginnen!

Pistachecake

Tulband, pistachecake met oranjebloesem en andere variaties

Met dit basisrecept voor pistachecake kun je alle kanten op. Zo kun je variëren met het soort noten, de vorm en grootte van de cake of andere smaken toevoegen.

Pistache is heerlijk in combinatie met fris en fruitige smaken zoals kardemom, yuzu of oranjebloesem. Dit kun je aan het cakebeslag toevoegen of juist aan het glazuur. Door melk te gebruiken wordt het glazuur mooi wit. Wanneer je citroensap gebruikt blijft het glazuur wat meer doorzichtig en krijgt het een lekkere friszure citroensmaak.

In plaats van een standaard cakevorm kun je dit recept ook gebruiken voor kleine cupcakes of juist een grote tulband. Tip: Bereken hoeveel beslag je nodig hebt door de vorm die je wilt gebruiken eerst te vullen met water. Bovenstaand recept is voor 1 liter beslag. Voor een flinke tulband waarbij je de vorm voor ⅔ vult heb je doorgaans 1,2 liter beslag nodig. Vermenigvuldig alle hoeveelheden in dit recept dan met 1,2. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vorm, zo hebben cupcakes misschien maar 15 - 20 minuten nodig, terwijl een tulband er wel 60 minuten over kan doen.

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten raw gepeld
Pistachenoten Raw Gepeld
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 9,95

Niet op voorraad
Pistachenoten raw gepeld
Pistachenoten Raw Gepeld
350 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
Special Price 9,95 Regular Price 10,95
 28,43/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
26,95
 26,95/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
265,00
 26,50/kg
13600 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
360,00
 26,47/kg
Vanille extract met merg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Niet op voorraad
Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,09

Niet op voorraad
Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,09
 2,09/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
39,95
 1,60/kg
Bakpoeder
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Niet op voorraad
Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
45,00
 4,50/kg
Poedersuiker
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,45

Niet op voorraad
Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,45
 4,90/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
82,95
 3,32/kg
Kristalsuiker
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Niet op voorraad
Kristalsuiker
Kristalsuiker
750 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,25
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
47,95
 1,92/kg