Perzikkoekjes
Verwacht jij binnenkort visite of heb je zin om bezig te zijn in de keuken? Probeer dit recept voor perzikkoekjes eens! Gegarandeerd een succes.
45 min. + 20 min. oventijd
Fan van perzik? Dan ben je vast en zeker ook fan van deze perzikkoekjes! Knapperige koekjes met een vulling van perzikjam en koekkruimels. Dat is pas lekker!
- Aantal porties: 16
- Bereidingstijd: 45 min. + 30 min. koeltijd + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, mixer, kwastje en keukenweegschaal
Bereidingswijze
Bereidingswijze koekjes
- Meng de boter, suiker, zout en eieren in de mixer.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een deeg.
- Bedek het deeg met folie en laat 30 min rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Maak balletjes van het deeg van ongeveer 15 gram en spreid ze uit op de bakplaat.
- Bak de koekjes 15-20 minuten tot de onderkant een beetje bruin is en het koekje zelf nog niet bruin is. Laat ze een beetje afkoelen.
- Maak een kuiltje in elk koekje met een klein mesje en bewaar de koekkruimels voor de vulling.
- Maak de vulling en vul de koekjeshelften ermee. Druk twee koekjes tegen elkaar aan om een perzikje te maken.
- Voor de versiering op de buitenkant; verdeel de melk in twee en kleur met gele en rode kleurstof. Gebruik een schoon kwastje om de koekjes ermee te kleuren. Rol de koekjes daarna in de kristalsuiker.
- Laat de koekjes drogen voor het serveren. Eet smakelijk!
Bereidingswijze vulling
- Maal de walnoten in de keukenmachine fijn. Verkruimel de koekjes.
- Verwarm de melk een beetje in een pannetje of in de magnetron.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling en vul de koekjes ermee.
Opmerkingen (0)