Pastasalade
Salade is op elk moment van de dag een goed idee. Wat dacht je van deze heerlijke pastasalade?
60 min.
Eet deze salade met lekker veel groente als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de BBQ, heb je nog over van deze heerlijke salade, neem hem de volgende dag mee naar je werk voor de lunch!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Keukenbenodigdheden: Kookpan, mes, snijplank, eventueel grillpan anders een koekenpan, schaaltje om te marineren
Bereidingswijze
- Wrijf de kippendijen in met de kip BBQ dry rub en laat ongeveer een half uurtje marineren.
- Bereid de pasta volgens verpakking.
- Snijd de rode ui doormidden en snijd in hele dunne schijfjes.
- Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ook in schijfjes.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Snijd de avocado en mozzarella in blokjes.
- Snijd de verse spinazie en rucola in reepjes (dit eet namelijk makkelijker dan grote bladeren).
- Rooster de pijnboompitjes eventueel voor 2 minuten in een droge koekenpan.
- Wanneer de pasta klaar is bewaar je wat kookvocht, roer je er de mascarpone onderdoor, samen met een fijn geraspt knoflookteentje. Vind je dat te scherp? Gebruik dan een snuf knoflookpoeder. Wanneer je de ‘saus’ te dik vindt, roer er dan een scheutje kookvocht door.
- Bak de kippendijen nu in een grillpan op middelhoog vuur. Draai tussendoor om. Bak de kippendijen ongeveer 15 minuten. Wanneer deze klaar zijn, snijd je de kippendijen in reepjes.
- Verdeel nu alle elementen over 4 borden en bon appetit!
Opmerkingen (0)