Muhammara
Zelfgemaakt het allerlekkerst en helemaal niet moeilijk om te maken!
45 min.
Muhammara is een Midden-Oosterse dip gemaakt van walnoten en geroosterde paprika’s. Nog niet bekend met deze dip? Dan is het zeker het proberen waard!
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine en oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de paprika’s en knoflooktenen (met schil) op. Giet hier een klein beetje olijfolie en wat peper en zout overheen, zorg dat de paprika’s allemaal voorzien zijn van een laagje olie.
- Gril de paprika’s voor 10-12 minuten in de oven.
- Haal de paprika’s en knoflook uit de oven en doe ze gelijk in een afgesloten bak of zak, laat ze hierin afkoelen.
- Als de paprika’s grotendeels zijn afgekoeld haal je ze eruit en nu kun je heel gemakkelijk het buitenste velletje eraf halen en de zaadjes verwijderen, die gaan we niet gebruiken!
- Snijd de paprika in grote stukken en verwijder ook het velletje van de knoflook.
- Meng in een keukenmachine: de paprika, knoflook, walnoten, paprikapoeder, komijn, granaatappel melasse en zonodig nog een heel klein scheutje olijfolie tot een mooie dip.
- Serveer de Muhammara met brood of crackertjes.
Opmerkingen (0)