Maandzaad knoedels
Knoedels zijn vooral populair in Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië. Met dit recept haal jij deze heerlijke aardappeldeegballetjes gewoon naar jouw keuken in Nederland!
60 min.
Knoedels?! Een knoedel is een balletje dat wordt gemaakt van pastadeeg, aardappeldeeg of brooddeeg. Met dit recept maak je aardappelknoedels: gemaakt van aardappeldeeg dus! Je brengt de broodjes verder op smaak met gemalen maanzaad. Deze knoedels serveer je het beste als bijgerecht bij vlees, kip of paddenstoelen.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 60 min.
- Keukenbenodigdheden: twee mengkommen, kookpan, dunschiller en fijne rasp
Bereidingswijze
- Boen de aardappelen schoon en kook daarna tot ze zacht zijn (tussen de 30 en 45 min.)
- Vermaal ondertussen de maandzaad en meng met de poedersuiker in een diep bord
- Laat de aardappelen afkoelen, schil ze helemaal schoon en rasp ze op een fijne rasp
- Voeg het griesmeel, zout en tarwebloem toe aan de geraspte aardappelen, kneed tot een plakkerig deeg en verdeel in 4 gelijke stukken
- Verdeel elk kwart weer in kleine reepjes, de knoedels (ongeveer 3 cm lang en 1 cm dik)
- Kook de knoedels beetje bij beetje gaar in een pan met ruim kokend water en een snuf zout, gemiddeld hebben de knoedels 1-2 minuten nodig (zodra ze drijven, zijn ze gaar)
- Haal de knoedels uit het water en bestrijk met de boter
- Rol de knoedels daarna door het gemalen maanzaad
- Serveer als bijgerecht bij een vlees- of kipgerecht, eet smakelijk!
Opmerkingen (0)