Limoenisu
Een fris dessert met limoen en een lekker knapperige crumble!
20 min. + 2 uur rusttijd
Een heerlijk fris dessert met als inspiratie de klassieke tiramisu, maar dan de limoen versie! Opgebouwd uit een limoen mascarpone mengsel en een heerlijke knapperige crumble, afgewerkt met een suikervrije karamelsaus. Voor de crumble is amandelmeel als basis gebruikt zodat deze binnen een koolhydraatarme leefstijl gegeten kan worden.
Tip: Nog meer varianten uitproberen? Bekijk onze 8 favorieten hier.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 20 min. + 2 uur rusttijd
- Keukenbenodigdheden: elektrische garde of handmixer, 4 dessertglazen, koekenpan, rasp en keukenweegschaal
- Voedingswaarden: 336 kcal, 33 gram vetten, 9 gram khd, 7 gram eiwitten
Hoe maak je Limoenisu?
- Mix het eigeel met de poedersuiker vervanger luchtig.
- Voeg hier de mascarpone, zout, sap en rasp van de limoen aan toe en mix dit nog goed door elkaar.
- Zet het mengsel voor 2 uurtjes in de koelkast.
- Doe in een kom alle ingrediënten voor de crumble en kneed dit met je handen tot een kruimelig mengsel.
- Bak deze kruimels in een koekenpan goudbruin en laat ze daarna afkoelen zodat ze krokant worden.
- Neem een dessertglas en maak laagjes van de mascarpone mengsel, crumble en suikervrije karamelsiroop.
Opmerkingen (0)