Labneh met za’atar
Met dit recept maak je zelf heel makkelijk Labneh van Griekse Yoghurt!
10 min. + nacht in de koelkast
Een hartige yoghurt dip uit Libanon. Het woord Labneh betekend in het Arabisch ‘yoghurt’ en zie je tegenwoordig steeds vaker met allerlei soorten toppings! Serveer met heerlijk Libanees platbrood en je zet een topper van een borrelrecept op tafel!
- Aantal porties: 4-6 porties
- Bereidingstijd: 10 min. + nacht in de koelkast
- Keukenbenodigdheden: Bolzeef, pan, theedoek, plasticfolie
Bereidingswijze
- Pak een pan en leg hier een bolzeef op en leg in de zeef een schone theedoek
- Schep de yoghurt in de theedoek en dek af met plasticfolie, zet nu een nacht in de koelkast
- De volgende dag zie je dat de theedoek het vocht uit de yoghurt heeft opgenomen en hou je een roomkaas-achtige structuur over
- Meng het citroensap, 1 eetlepel za’atar, 1 eetlepel olijfolie en het zout door de yoghurt
- Rooster wat pijnboompitten goudbruin in een droge pan
- Bereid het platbrood zoals vermeld staat op de verpakking
- Maak de Labneh af met de toppings: gedroogde tomaten flakes, pijnboompitten, pistache stukjes en de overgebleven eetlepel olijfolie en za’atar
- Serveer met het platbrood en je kunt genieten!
Opmerkingen (0)