Gezondere Pim koekjes
De gezondere variant op de klassieke Pim koekjes. Lekkere luchtige cake-achtige koekjes met chocolade en sinaasappelgelei zonder geraffineerde suiker.
45 min.
Wie kent ze niet: Pim koekjes, pimmetjes of ook wel Jaffa cakes genoemd.
Een heerlijke combinatie van chocolade met sinaasappelsmaak. Ik maakte een gezondere versie van deze koekjes, zonder geraffineerde suikers.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng het amandelmeel, het smeltmeel, wijnsteenbakpoeder en het snuifje zout.
- Klop in een andere kom het eigeel met de agave tot een luchtige massa.
- Smelt de kokosolie.
- Voeg het eimengsel, de kokosolie en de droge ingrediënten bij elkaar en meng goed.
- Doe een kleine eetlepel van het deeg in elk muffinvormpje en strijk open.
- Plaats in de oven voor ongeveer 12 minuten en laat afkoelen.
- Meng in een steelpannetje het sap van de sinaasappels met een halve theelepel agar agar, een eetlepel ahornsiroop en 3 druppels etherische olie sinaas.
- Meng met een garde en warm intussen op. Laat het geheel koken en wanneer het kookpunt is bereikt, giet dan uit op een platte schotel of een diep bord.
- Laat ongeveer 20-30 minuten opstijven in de koelkast.
- Wanneer afgekoeld, snij rondjes uit de gelei, iets kleiner dan de bodem van je koekje en beleg elke bodem met de gelei.
- Smelt de chocolade au bain-marie en lepel over de koekjes.
- Plaats de koekjes ongeveer 20 min in de koelkast.
Geniet ervan!
Opmerkingen (0)