Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Geitenkaas & Noten Verrassing!

5
(1)
Nieuwsgierig hoe een brood, cake en taart combinatie smaakt? Probeer dan dit recept eens met de perfecte zoet en hartig verhouding.
15 min. + 55 min. oventijd
Geitenkaas & Noten Verrassing!

Soms ontstaan de meest verrassende creaties wanneer je smaken zoet en hartig met elkaar in de juiste verhoudingen weet te combineren. Zo maakte ik met liefde een Torenhoog hartig pracht exemplaar met een zoet accent. Deze Geitenkaas & Noten verrassing is een brood, cake en taart in één! Een combinatie van geitenkaas, noten, honing, vijgen en kruiden met elkaar verenigd in een heerlijk baksel, waarbij je als een echte ontdekkingsreiziger bij elke hap andere smaken zult herkennen.

Als een ware UFO steeg deze Kanjer op in de bakvorm! Wauw, de smaak is fantastisch! Een bijzondere verschijning waar je op elk moment van kunt genieten. Deze smaakvolle broodje is luchtig van textuur, niet te zwaar en rijk aan heerlijke smaken! Ideaal geschikt voor een borrel met vrienden, als voorafje of gewoon als lunch!

Het broodje is voedzaam door de prachtige pure ingrediënten die je uiteraard kunt kopen bij De Notenshop. Ben je benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen op en ga ermee aan de slag!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
  2. Klop de eieren met een mixer zo’n 5 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe de melen, bakpoeder en kwark in een mengkom en roer dit mengsel goed door elkaar.
  4. Voeg een scheutje olijfolie/ pesto en balsamico toe en spatel voorzichtig de luchtige eiermassa door het deeg heen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Roer de kruiden door het deeg heen evenals de specerijen.
  6. Giet de helft van het mengsel in een ingevette bakvorm.
  7. Strooi hier vervolgens stukjes geitenkaas, noten, vijgen, zadenmix en honing overheen.
  8. Drapeer de rest van het deegmengsel over deze laag en top deze Kanjer met liefde af met de overige geitenkaas, noten, kruiden en honing naar wens. Bewaar wat vijgen/ om deze 10 minuten voor het einde van de baktijd als versiering toe te voegen. Als je dit eerder doet, zullen ze verbranden daar houden we natuurlijk niet van.
  9. Nu kun je dit goddelijke taartje in de oven zetten om te ontpoppen tot een ware Parel!
  10. Na zo’n 50 a 60 minuten is deze klaar. Let op! Strooi 10 minuten voor het einde van de baktijd de stukjes vijgen over het broodje zodat deze kunnen karamelliseren.
  11. Deze Kracht Patser is klaar wanneer een satéprikker droog uit het baksel komt.
  12. Geniet ervan! Dat heb ik ook gedaan!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Bakrecepten, Taart recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
99,95
 8,00/kg
Bakpoeder
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Niet op voorraad
Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
45,00
 4,50/kg