Chocolade-brownies
Brownies bakken op een verantwoordelijke manier. Hieronder vind je het recept, om te smullen!
15 min. + 30 min. oventijd
Een aantal jaar geleden maakte ik altijd chocolade brownies waar 500 gram suiker in zat en ook nog eens 200 gram boter. Mega lekker maar zo slecht. Balans vind ik heel belangrijk dus zo af en toe een echte sinner moet ook wel echt kunnen.
Alleen heb ik wel echt vaak zin in chocolade en in brownie… Dus maakte ik een meer verantwoorde versie die natuurlijk ook nog eens gluten- en lactosevrij is. Toch adviseer ik ook bij deze versie om gewoon netjes 1 stukje per dag te pakken. Het blijft toch een beetje een sinner. Ga het proberen. Ik weet zeker dat jij hier blij van wordt!
- Aantal porties: Voor 16 brownies.
- Bereidingstijd: 45 minuten.
- Keukenbenodigdheden: Brownievorm van ø 20 cm, bakpapier, mengkom x 2, keukenmachine, magnetron en een spatel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade (en de hazelnoten), in de keukenmachine.
- Haal een handje chocoladedruppels uit de 100 gram en houd deze apart. Doe de rest in een bakje en zet in de magnetron totdat druppels gesmolten zijn.
- Giet de chocolade bij het beslag in de keukenmachine en meng nog even goed totdat het 1 geheel is geworden.
- Giet dit beslag in de bakvorm en druk hierin de druppels (en de eventuele hazelnoten) die je apart hebt gehouden. Zet dit voor 30 minuten in de oven.
- Je kunt deze brownie warm eten maar ook na een nachtje in de koelkast is het heel erg lekker! Smakelijk!
Opmerkingen (2)
Bedankt voor je reactie!
Wij vinden dat ook ontzettend jammer en zijn er druk mee bezig om het aan te zetten.
Voor nu hadden we bedacht, als u een screenshot maakt van het recept kunt u het zowel uitprinten als delen. En u kunt de URl kopieren en delen met iemand.
Hopende u genoeg geinformeerd te hebben! Fijne dag nog gewenst.
Groetjes,
De Notenshop