Vadouvankruiden zijn afkomstig uit India. Deze iets pikantere variant van kerrie, bestaat uit een mengsel van onder andere kardemom, kurkuma en chili. In Azië wordt het veel gebruikt in curries of om het vlees te kruiden. De Voedzaak gebruikt deze flavours om broccoli up te spicen. Want deze groene held is het helemaal in deze periode van het jaar. Geef je immuunsysteem dus een boost met deze salade van broccoli, mineola en vadouvankruiden. Laat die zomer maar komen!

Ingrediënten
2 broccoli’s
2 mineola’s
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel vadouvankruiden (mag iets meer zijn als je van pittig houdt)
Snufje peper en (Keltisch) zeezout

Benodigdheden
Saladekom
Spatel
Bakpapier
Bakplaat
Mes
Snijplank

Bereiding
Verwarm de oven voor op de grilstand op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg daar alvast het bakpapier op.

Verwijder de steel van de broccoli en verdeel de rest in roosjes. Snij de ui in halve ringen en doe die samen met de broccoliroosjes in de saladekom. Pers of snij de knoflook heel fijn en verdeel deze, samen met de olijfolie en de kruiden over de groenten en meng de ingrediënten met behulp van een spatel.

Schep vervolgens de broccoli, uien en knoflook op de bakplaat en schuif deze voor ongeveer 30 minuten in de oven. Hou tussendoor de groenten in de gaten en roer ze zo nu en dan om, zodat er niets aanbrandt.

Zodra je met een vork in de broccoli kunt prikken, is het grillen klaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat het geheel even afkoelen voordat je het weer in de saladekom schept. Verdeel, voordat je opschept, de mineola in schijfjes over je salade en je bent ready to eat!

Deze salade is heerlijk met (zilvervlies)rijst en kokossnippers of met quinoa en cashewnoten.