Bloemkool spiesjes met romesco saus
Lekker van de BBQ of uit de oven!
30 min. + 20 min. oventijd
Meer groente van de BBQ? We hear you! Deze lekkere bloemkool spiesjes liggen in een handomdraai op de grill. De saus kun je tot een dag van tevoren klaarmaken en nog even mee verwarmen in een hittebestendige schaal op het rooster. Serveer de spiesjes in de warme saus en het smullen kan beginnen.
Romesco saus is een Spaanse saus op basis van geroosterde paprika’s en noten. Het lijkt een beetje op de Midden-Oosterse dip muhamarra en kan zowel koud als warm gegeten worden. Heerlijk op een broodje, of zoals in dit recept, als saus bij groente of vlees. Wij gaan vandaag voor milde variant zodat het hele gezin mee kan eten. Hou je meer van spicy? Voeg je favoriete hot sauce toe voor extra pit.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine met hakmolentje, saté prikkers, BBQ met rooster of oven, hittebestendige schaal
Bereidingswijze
- Week de saté prikkers tot gebruik in water. Steek de BBQ aan. Ga intussen verder met de saus.
- Doe de hazelnoten en de gerookte amandelen in het hakmolentje van de keukenmachine en maal grof.
- Voeg de gepelde tomaten, de geroosterde paprika, balsamico en olijfolie toe samen met de cayennepeper, gerookte paprikapoeder en oregano en meng met de keukenmachine door elkaar.
- Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg de peterselie en een handje pico’s toe. Meng weer kort met de keukenmachine door elkaar. Voeg eventueel nog wat pico’s toe tot de saus de gewenste dikheid heeft. Zet de saus tot gebruik koel weg.
- Rijg de bloemkoolroosjes aan de saté prikkers. Bestrijk ze licht met olijfolie en een snufje zout en rooster ze in +- 20 minuten rondom gaar. Doe de romesco saus in een hittebestendige schaal en zet deze de laatste 5-10 minuten op de BBQ (niet direct boven de kolen). Roer de saus af en toe door.
- Leg de spiesjes in de warme saus en serveer direct. Eet smakelijk!
Lekker met andere (Spaanse) BBQ gerechten zoals Padron pepertjes en pulpo.
Opmerkingen (0)