Bananenbrood cake
Heerlijke bananenbrood waar je eindeloos mee kan variëren!
15 min. + 30 min. rusttijd
Bananenbrood recepten zijn er in alle kleuren, maten, vormen en smaken. Om er variatie op aan te brengen, kun je verschillende bakvormen gebruiken. Dit keer niet in een cakevorm, maar een lagere ronde bakvorm! Vult en verzadigt door de vezels en eiwitten, een top snack of goed voor bij de lunch om er vervolgens weer een tijdje tegenaan te kunnen. En het fijne aan bananenbrood is dat je er je eigen draai aan kunt geven. Om het 100% naar eigen smaak of stijl te kunnen maken. Mix, match en varieer. Lekker met ingrediënten naar eigen smaak!
- Aantal porties: 10 tot 12
- Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: ronde bakvorm (of een andere vorm), oven en bakspay, olie, bakpapier of een siliconen bakvorm.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de natte ingrediënten door elkaar heen (melk, dadels, eieren en bananen).
- Mix de droge ingrediënten door elkaar heen (rijstmeel, havermeel, eiwitpoeder, kruiden, vanillepoeder en bakpoeder).
- Mix nu de natte en droge ingrediënten door elkaar en mix tot een gladde massa.
- Schenk het beslag in de (siliconen/met bakpapier beklede/ingevette) bakvorm.
- Top eventueel af met chocolade druppels (of iets anders naar wens).
- Bak het bananenbrood voor ongeveer 30 minuten op 180 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant ook gaar is.
- Laat de cake afkoelen. Smakelijk!
Opmerkingen (0)