Appel plaatcake
Met dit herfstige weer is het geen straf om lekker in de keuken te staan om iets te bakken. Appeltaart doet het altijd goed, dus ik maakte een heerlijke gezondere Appel Plaatcake.
15 min. + 30 min. oventijd
Appeltaart doet het altijd goed, dus ik maakte een heerlijke gezondere Appel Plaatcake. De ingrediënten zijn niet ingewikkeld en heb je vast in huis. Gauw maken en genieten!
- Aantal personen: 6-8 personen
- Bereidingstijd: 15 min + 30 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: Brownie bakblik 18 x 18 cm, bakpapier, steelpannetje
Bereidingswijze
- Bekleed het bakblik met het bakpapier en verwarm de oven op 170 graden.
- Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar, behalve de baking soda, voeg dan de eieren en appelmoes toe. Als laatste meng je de baking soda met wat citroensap en roer door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bodem van het bakblik.
- Voor de vulling snijd je de appels in kleine stukjes, meng het met de agavesiroop en de kaneel en verwarm dit even in een pannetje op het vuur. Verdeel dit over het cakebeslag in het bakblik.
- Voor de crumble smelt je de kokosolie en kneed je dit samen met de havermout, kokosrasp en de agavesiroop door elkaar. Verdeel dit over het bakblik.
- Zet de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen en snijd de cake in vierkanten stukken. Geniet!
Opmerkingen (0)