5x orzo
Wat is orzo?
Orzo lijkt heel erg op rijst qua uiterlijk, maar dat is het niet. Orzo is een pastasoort. Het wordt meestal van durum tarwegriesmeel gemaakt. Doordat het gemaakt wordt van tarwe bevat orzo veel koolhydraten.
Hoeveel orzo per persoon gebruik je dan? Je kan ongeveer 75 gram per persoon rekenen. Dit hangt natuurlijk ook wel af van het recept en de hoeveelheid honger, maar de 75 gram is een goed startpunt.
1. Groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata
Heb je asperges in huis en weet je nog niet wat je ermee wilt maken? Deze heerlijke groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata is een echte aanrader. Met dit recept maak je een orzotto. Net zo romig als een risotto maar door de orzo kost het veel minder tijd! Bekijk hier het volledige recept.
2. Pompoen orzo met geroosterde hazelnoten en tijm
In het herfst en het winterseizoen is pompoen een veel gegeten groenten. Met dit recept haal je de warmte en gezelligheid zeker in huis. We maken onze eigen pompoenpuree met gepofte knoflook waardoor het een hele zachte en zoete knoflooksmaak krijgt! Klik hier om het recept zelf te maken.
3. Pesto orzo
Zelf pesto maken? Deze pesto wordt gemaakt met spinazie voor wat extra groenten en pistachenoten. De pistachenoten geven de pesto net een wat andere smaak dan de originele pijnboompitten, maar is een heerlijk alternatief. De combinatie van deze smaken bij elkaar is echt fantastisch en maakt voor een heerlijke voedzame maaltijd die ook nog eens veel groenten bevat. Het recept vind je hier.
4. Orzo uit de oven
Houd je van ovengerechten? Met dit recept maak je heerlijke orzo uit de oven met een vulling van spinazie, champignons en Parmezaan. Klinkt goed, toch? Maak je eigen orzo uit de oven.
5. Orzo mediterraanse stijl met kabeljauw
Het gemak van orzo is dat je heel simpel een voedzaam en snel eenpansgerecht kan maken. Dit recept is echter wat uitgebreider maar ideaal voor een warme zomeravond door de Mediterraanse smaken. Nieuwsgierig? Bekijk hier het volledige recept.
Opmerkingen (0)