Zomers Fruittaartje
Met zomerse temperaturen op komst, is dit taartje perfect!
45. min + 15 min. oventijd (exclusief opstijftijd)
Dit heerlijke taartje bestaat uit 3 lagen. Een heerlijke krokante bodem, met daarop een kokos-aardbei laag, afgetopt met een laag frisse frambozengelei en vers fruit. Zomers toch? Lekker voor na de barbecue als toetje!
- Aantal porties: 1 taart (8-10 stukken)
- Bereidingstijd: 2 uur (Inclusief bakken en koelen)
- Keukenbenodigdheden: Een springvorm van 18 cm, oven, vork, pan, bakpapier en kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
Bodem:
- Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
- Druk de bodem goed in het bakblik. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
- Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
Laag 1:
- Meng de kwark met de Greensweet stevia aardbei vloeibaar en de Dragonfruit poeder.
- Verwarm 3 eetlepels kwark met de geweekte gelatineblaadjes in een pannetje en voeg al roerend de rest van de kwark toe. Giet op de bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
Laag 2:
- Doe alle ingrediënten van laag 2 in de blender.
- Verwarm 3 eetlepels van deze gelei met de geweekte gelatineblaadjes in een pannetje en voeg al roerend de rest van de gelei toe.
- Giet op de kwark bodem en zet terug in de koelkast om op te stijven.
- Haal na ongeveer een half uurtje uit de koelkast en druk het verse fruit er zachtjes in. Zet terug in de koelkast en laat goed opstijven.
Bewaar dit taartje in de koelkast en snijd hem pas de volgende dag aan. De smaken zijn er dan heerlijk ingetrokken.
Enjoy!
Opmerkingen (0)