Zoete aardappel brownies
30 min. + 45 min. oventijd
Brownies! Wie is er niet gek op? Ik maakte voor de verandering een keer brownies met een basis van zoete aardappel. Een feestje om van te genieten! Wanneer je boekweitmeel en gemengde noten daaraan toevoegt ontstaat er in een handomdraai de meest lekkere brownie ooit!
Een recept dat iedereen kan maken. Zit jij er ook klaar voor? Daar gaan we dan!
- Aantal personen: 8 personen
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleinere stukken.
- Kook de zoete aardappels gaar en zacht, laat vervolgens weer afkoelen.
- Hak de nootjes iets fijn. Voeg hier het boekweitmeel, cacaopoeder, vanillepoeder, bakpoeder en het zout aan toe. Roer alles goed door.
- Door deze droge mix kan eventueel ook het eiwitpoeder, chocolade specerijenmix of andere toevoegingen.
- Snijd de dadels in kleinere stukjes en mix dit in een keukenmachine met het ei en de zachtgekookte zoete aardappel.
- Schep de mix uit de keukenmachine door het droge mengsel van het meel en de kruiden.
- Spatel alles goed door elkaar tot een glad beslag.
- Bekleed de ovenschaal met bakpapier en schep hier het beslag in.
- Zet de brownie voor ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.
- Prik met een satéprikker in de brownie om te controleren of het gaar is.
- Laat de brownie afkoelen voordat het wordt aangesneden.
- Voor een zoete topping kun je de honing met 2 eetlepels cacaopoeder mixen en over de brownie heen smeren. Top af met de chocolade druppels. Dit is optioneel.
Overheerlijk om voor het eten de brownie weer opnieuw ietsje op te warmen. Zo zoet, zacht en smeuïg. Enjoy!!!
Opmerkingen (0)