Zoete aardappel brownie met walnoten
Een heerlijke brownie met zoete aardappel, dadels, walnoten en chocolade.
30 min. + 40 min. oventijd
Een zelfgemaakte brownie mét walnoten, daar maak je indruk mee! Normaal gesproken wordt de brownie gezien als de ultieme guilty pleasure. Laat deze brownie nou gezonder zijn. Er zit namelijk zoete aardappel in verstopt. Je proeft er niets van, de brownie is super smeuïg én lekker!
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een browniebakvorm met bakpapier.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken.
- Kook de zoete aardappel ongeveer 20 minuten tot het goed zacht is. De zoete aardappel is goed zacht wanneer je er met een vork in prikt en deze bijna uit elkaar valt. Als dit het geval is, kun je de zoete aardappel in de keukenmachine doen.
- Voeg de dadels aan de zoete aardappel in de keukenmachine toe en mix het geheel.
- Voeg vervolgens de speltmeel, cacaopoeder, ahornsiroop en vanille aroma toe. Mix dit door elkaar tot een geheel.
- Pak de chocolade druppels en breek de walnoten in kleine stukjes en roer dit met een lepel door het mengsel.
- Schep het mengsel in de bakvorm en bak het ongeveer 35 minuten op 160 graden.
- Prik na 35 minuten met een prikker of vork in de brownies om te checken of ze gaar zijn. Komt deze er niet droog uit? Bak ze dan nog 5 tot 10 minuten langer.
- Haal de brownies uit de oven en laat deze even afkoelen. Snijd ze hierna in stukjes en serveer eventueel met een bolletje ijs.
Opmerkingen (0)