Zachte amandelkoekjes
Deze amandelkoekjes zijn heerlijk zacht en ook nog eens makkelijk te maken.
15 min. + 30 min. oventijd
Je kan ze in elke smaak maken! Bijvoorbeeld matcha, chocolade of aardbeien. Dus je kan helemaal losgaan. Lekker voor bij de thee of koffie.
- Aantal porties: 30 koekjes
- Bereidingstijd: 15 min + 30 min baktijd
- Keukenbenodigdheden: kom, bakplaat, mixer of garde
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de eiwitten stijf en roer de suiker, amandelmeel en zout door de eiwitten.
- Als je een bepaalde smaak wil, kun je die nu toevoegen en er doorheen kneden. Hoe meer poeder/gevriesdroogde aardbeien je toevoegt, hoe sterker de smaak. Als je verschillende smaken wil, moet je het mengsel eerst verdelen en daarna de smaken er doorheen kneden.
- Als het mengsel homogeen is, kun je er balletjes van maken. Zo groot als een walnoot ongeveer.
- Rol de balletjes door de poedersuiker en zet de op de bakplaat.
- Bak de koekjes 25-30 min totdat ze mooie scheurtjes bovenop hebben en de onderkant een beetje bruin is.
- Geniet van je zelfgemaakte koekjes!
Opmerkingen (0)