Wraps met hummus en geroosterde bloemkool
Een verantwoorde maaltijd die in een handomdraai op tafel staat!
10 min. + 30 min. oventijd
Met wraps is er eindeloos veel variatie mogelijk. Ze zijn zowel met zoete als met hartige toppings te combineren. Door ze te beleggen met hummus en kruidige geroosterde bloemkool zet je zo een heerlijke maaltijd op tafel. Ideaal als voedzame lunch to-go, bijvoorbeeld voor een zomerse picknick in het park, of voor bij de iftar maaltijd.
Voor het gemak gebruiken we vandaag de kant-en-klare hummus uit de webshop.
Tip: probeer dit recept ook eens in combinatie met de hummus tomaat variant!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180º C (hetelucht). Bekleed een bakplaat of grote ovenschaal met bakpapier.
- Verdeel de bloemkool in roosjes. Bestrooi royaal met BBQ kruiden en wat olijfolie. Hussel de bloemkool door elkaar zodat alle roosjes bedekt zijn met de kruiden.
- Verdeel de bloemkool over de bakplaat en rooster in 30 minuten gaar (keer halverwege).
- Optioneel: warm de wraps een paar minuten op in een warme oven of koekenpan.
- Bestrijk de wraps royaal met hummus en verdeel de geroosterde bloemkool erover. Maak naar smaak af met verse koriander, wat verkruimelde feta, geroosterde pompoenpitten en een snufje chilivlokken. Serveer met een partje citroen. Eet smakelijk!
Tip: Dit gerecht is zowel warm als koud heerlijk. Je kunt de bloemkool prima een dag van tevoren roosteren zodat je de wraps de volgende dag alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Da’s makkelijk!
Opmerkingen (0)