Wortelcake met kaneel
Lamis maakte deze wortelcake waarmee ze de foodchallenge van november met het thema 'Echte herfstsmaken' won. Bekijk hier haar winnende recept!
15 min. + 45 min. oventijd
Lamis maakte een heerlijke wortelcake en bracht deze op smaak met kaneel. Als het aan ons ligt past kaneel perfect bij de herfst. Daarnaast zie de taart en prachtige uit met de knapperige noten topping.
- Aantal porties: Voor 1 cake.
- Bereidingstijd: 15 minuten + 40 tot 50 minuten oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, spatel, bakvorm en een oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout.
- Doe de zonnebloemolie en de melk erbij en mix.
- Voeg nu ook het bloem, bakpoeder en kaneel toe. Mix opnieuw.
- Doe de wortelrasp en gehate walnoten erbij en spatel het door elkaar.
- Giet het geheel in een ingevette bakvorm en zet het in de oven. Haal de cake na 40 a 50 min uit de oven (Ik gebruik een gietijzeren bakvorm).
- Laat de cake afkoelen.
- Meng de roomkaas en poedersuiker en smeer hem over de bovenkant van de cake. Maak de taart vervolgens af met de walnoten.
Dit recept is gemaakt door @lamis.sweets
Opmerkingen (0)