Wortelcake
Ik had al een tijdje een recept van wortelbrood op mijn blog, maar ik was toch niet helemaal tevreden over het recept en de foto’s. Tijd voor een verbetering en dat deed ik met de ingrediënten van de notenshop!
15 min. + 30 min. oventijd
Deze wortelcake bevat al het lekkere van een echte carrot cake, maar is veel gezonder door voedzame ingrediënten. Door 250 gram wortel en het zoet van de bananen is dit een lekker tussendoortje dat prima binnen een healthy lifestyle past!
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Prak de bananen in een beslagkom en voeg de droge ingrediënten toe (havermout, boekweitmeel, amandelmeel, kaneel, koek-en speculaaskruiden, bakpoeder). Mix dit goed door elkaar.
- Voeg de eieren erbij en mix goed door.
- Snijd de dadels in stukjes, hak de noten grof en rasp de wortels en voeg toe aan het beslag.
- Vet een cakeblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier.
- Giet het beslag in een cakeblik en zet voor 30 minuten in de oven. Als een sateprikker er droog uit komt, is je cake gaar.
Heerlijk met een kop thee erbij als tussendoortje of 2 plakjes met zelfgemaakte jam voor je ontbijt.
Geniet ervan!
Liever een gewone cake die je helemaal zelf naar smaak kunt maken? Bekijk het basisrecept voor cake.
Opmerkingen (1)