Wortel jam
Voor meer variatie op je borrelplank of bij het ontbijt is dit een perfect recept! Maak gemakkelijk een heerlijke wortel jam.
15 min. + 20 min. kooktijd
Zeer eenvoudig te maken. Eet het op een broodje met roomboter, een stuk geitenkaas, feta of smeer het op je pannenkoek, cracker of rijstwafel. Of wat dacht je van scones met room en worteljam? Yum! Omdat we in dit recept Xylitol gebruiken in plaats van suiker is deze jam ook net iets gezonder dan de andere varianten.
- Aantal porties: 2 kg jam
- Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd
- Keukenbenodigdheden: Pan, rasp, mengkom, jampot
Bereidingswijze
- Voeg alles behalve de kaneel en citroen toe aan de pan en breng dit aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Schep de geraspte wortel uit de pan en voeg 1 eetlepel tapioca meel toe in de pan. Let op! Mix het meel eerst in een apart bakje met een beetje van het mengsel in de pan.
- Laat dit nu doorkoken net zolang je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Voeg daarna de wortel en de citroendruppels weer toe aan de pan en laat dit nog een laatste paar minuten doorkoken.
- Voeg tenslotte alleen nog een paar druppels van de Stevia vloeibaar kaneel toe en laat de jam afkoelen.
- Sluit de jampotten hygiënisch en luchtdicht af om jouw jam goed te kunnen bewaren en bewaar dit in jouw koelkast. Geniet ervan!
Opmerkingen (0)