Witte chocolade macadamia koeken
Een echte klassieker onder de chocolade koeken, de witte chocolade macadamia. Knapperig van buiten, chewy van binnen bomvol knapperige noten en romige chocolade.
- Aantal porties: 12 koeken
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. koeltijd + 15 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, bakplaat, bakpapier, mengkom, handmixer, ijsschep of twee lepels
Bereidingswijze
1. Voeg de boter, suiker & vanille in een kom en klop dit met de handmixer voor ongeveer 4 minuten tot licht en romig.
2. Voeg het ei en eigeel toe en klop nog 2 minuten door tot het ei volledig is opgenomen.
3. Voeg de bloem, zout, baksoda, macadamianoten en witte chocolade druppels toe en meng tot een deeg vormt en alle bloem is opgenomen.
4. Schep 12 balletjes deeg met een ijsschep om zo gelijke koeken te krijgen. Leg je deegballen op een bakpapier en koel de deegballen minstens 30 minuten in de koelkast. Decoreer de koekjes eventueel met extra chocolade en macadamia noten.
5. Bak de koeken op 180 ˚C voor 12-14 minuten. Neem de koeken daarna uit de oven en laat ze volledig afkoelen zodat ze kunnen nabakken buiten de oven.
Wanneer de koeken uit de oven komen zijn ze nog een beetje zacht. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat, zodat ze niet uit elkaar vallen als je ze oppakt. De binnenkant van de koeken blijft zacht en chewy, terwijl de buitenkant een beetje krokant wordt. Het beste van beide werelden!
Opmerkingen (0)