Witte chocolade macadamia koeken
Waan je in de geur van versgebakken koeken met dit heerlijke recept! Wie verras jij met deze koeken?
15 min. + 15 min. oventijd
Een klassieker om je vingers bij af te likken! Deze dikke cookies zijn krokant van buiten en lekker chewy van binnen.
Tijdens het bakken lijkt het de eerste 8 minuten alsof er weinig gebeurt in de oven. En dan ineens lopen de koekjes uit en nemen hun onmiskenbare vorm aan. Als de cookies net uit de oven komen zijn ze nog zacht. Heb jij genoeg geduld om te wachten tot ze zijn afgekoeld?
- Aantal porties: Voor 10 koeken
- Bereidingstijd: 15 minuten + 10 tot 12 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: Mixer, zeef, spatel, bakpapier en een bakplaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200º C.
- Klop de boter met de suiker met een mixer in een kom tot het luchtig en duidelijk lichter van kleur is. Klop het ei erdoor.
- Zeef de bloem met bakpoeder, baking soda en zout boven de kom en spatel dit door het beslag.
- Houdt wat grotere witte chocolade chunks apart. Voeg de rest van de witte chocolade en macadamia noten toe en roer door.
- Rol van het deeg 10 balletjes van ongeveer 60 gram. Leg de balletjes met voldoende tussenruimte op twee bakplaten bekleed met bakpapier en druk ze iets plat. Verdeel de achtergehouden witte chocolade chunks erover.
- Bak de cookies 10-12 minuten in het midden van de oven tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren en laat afkoelen.
Bak je liever je eigen koekjes? Bekijk ons basisrecept voor koekjes en maak ze helemaal naar je eigen smaak met extra toevoegingen en aanpassingen.
Opmerkingen (0)