Wafels met bosbessen
Maak heerlijke wafels met bosbessen!
15 min. + 8 min. baktijd
Wafels lijken echt heel moeilijk, maar elke keer na het eten ervan, ervaar ik weer hoe makkelijk het eigenlijk is. Beslag maken, ijzer opwarmen, gieten, wachten en smullen maar! Met beslag kun je veel in afwisselen, om het helemaal naar jouw eigen smaak te maken!
- Aantal porties: 2-3 wafels
- Bereidingstijd: 15 min. + 8 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: blender en wafelijzer
Bereidingswijze
- Mix in de blender het ei, met de melk en het chiazaad tot een ‘chia egg’ substantie. Het chiazaad wordt langzaamaan namelijk een soort pudding, naarmate het langer wordt gemixt
- Voeg hier vervolgens de rest van de ingrediënten aan toe: havermout, eiwitpoeder en bakpoeder en mix tot een glad geheel
- Voeg nu de blauwe besjes toe, en schep het beslag nog eens goed door elkaar
- Zet het wafelijzer aan en vet het in met boter/olie. Laat het wafelijzer goed opwarmen
- Schep vervolgens wat beslag op het ijzer en sluit het wafelijzer
- Na zo’n 4 minuten kan gekeken worden naar hoe gaar de wafel is. Goudbruin? Dan kun je de wafels eruit halen. Wanneer ze nog een lichte kleur hebben, mogen de wafels langer gebakken worden
- Haal ze uit het wafelijzer en top af met favoriete ingrediënten
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)