Volkoren havermoutkoeken met pure chocolade
Deze havermoutkoeken zijn flinke, voedzame koeken die perfect zijn als lekker tussendoortje.
5 min. + 15 min. oventijd
In dit recept maak je van lijnzaad en water een vervanger van ei waardoor deze koeken helemaal vegan zijn. Tevens zijn de koeken vrij van lactose! Optimaal genieten zonder teveel poespas.
- Aantal porties: 6 koeken.
- Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Kom of foodprocessor, bakpapier en een oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten in een kom of foodprocessor en kneed/meng het tot een bal deeg vormt.
- Neem uit het deeg 6 gelijke balletjes en vorm hier 6 koeken van. Maak eventueel je handen nat, zodat het deeg niet teveel aan je handen blijft plakken. Leg deze koeken op de bakplaat.
- Bak de koeken ongeveer 15 minuten.
- Laat de koeken ten minste 10 minuten afkoelen. Garneer eventueel met wat pindakaas en eet smakelijk!
Opmerkingen (0)