Volkoren Bagels
Er gaat niets boven zelfgebakken brood! Bagels zijn super leuk om te maken!
3 uur (inclusief rijstijd)
Wist je dat je ze eerst moet koken voordat je ze bakt? Met de bagelmix van de Notenshop als toppings zijn deze broodjes helemaal een feestje.
- Aantal porties: 10 bagels
- Bereidingstijd: 3 uur (incl. rijzen)
- Keukenbenodigdheden: Grote kom, mixer met deeghaken, bakplaat, oven en grote kookpan
Bereidingswijze
- Doe het water in een kom en voeg de gist erbij. Roer even en laat 10 minuutjes staan
- Doe de broodmix en zout in een keukenmachine met deeghaken en voeg het gistmengsel toe. Kneed tot een elastisch geheel ongeveer 5min. (kan ook met de handen)
- Stort het deeg in een ingevette kom en laat een uur rijzen
- Druk de lucht uit het deeg met je vingers en verdeel het deeg in 10 platte rondjes
- Maak in elk rondje een gat in het midden met je vinger, zorg dat het gat groot genoeg is
- Leg de bagels op een bakplaat met bakpapier en laat ze nog 45min. rijzen
- breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden
- kook de bagels 1-1,5 minuut en draai ze op de helft
- Leg ze weer op de bakplaat met bakpapier en strooi de bagelmix of sesamzaadjes over.
- Bak voor 20 minuutjes goudbruin!
Opmerkingen (0)