Vanaf ā‚¬35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Viral spiral komkommersalade

0
(0)
Door deze smaakmakers past de komkommersalade heel goed bij Japanse gerechten zoals sushi. Het is ook een heerlijk fris bijgerecht bij allerlei andere gerechten, van een zomerse BBQ tot winters stoofvlees of gerookte zalm
20 min.
Viral spiral komkommersalade

De snijtechniek voor deze komkommersalade ging viral op TIkTok en Instagram. De grappige spiralen van snackkomkommers zijn makkelijker te maken dan je denkt en je hebt er helemaal geen gekke gadgets voor nodig. Door de snackkomkommers tussen twee eetstokjes te leggen en eerst de ene kant en daarna de andere kant schuin in te snijden bereik je dit spiraal-effect wat ook bijdraagt aan de smaakbeleving in deze knapperige komkommersalade.

Wij geven de dressing een Japanse twist door hem op smaak te brengen met de allerlekkerste sweet & spicy sojasaus (die in Rotterdam gemaakt wordt!), milde rijstazijn en onze eigen geroosterde biologische sesamolie. Om het af te maken bestrooien we de komkommersalade met furikake. Dit is een mix van zout, verschillende soorten sesam en gedroogd Japans zeewier. Door deze smaakmakers past de komkommersalade heel goed bij Japanse gerechten zoals sushi. Het is ook een heerlijk fris bijgerecht bij allerlei andere gerechten, van een zomerse BBQ tot winters stoofvlees of gerookte zalm.

  • Aantal porties: 2-4 personen
  • Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: snijplank, eetstokjes of latjes, scherp mes, garde of vork

Bereidingswijze

  1. Was de komkommers en snij de uiteindes eraf.
  2. Leg een komkommer op een snijplank met aan weerszijden eetstokjes of latjes. Maak schuine inkepingen in de komkommer tot aan de latjes (alsof je de komkommer in schuine plakjes snijdt zonder helemaal door te snijden).
  3. Draai de komkommer om zodat de ingesneden kant onder komt te liggen en herhaal dit aan de andere kant. Snij schuin en steeds dezelfde kant op. Hierdoor ontstaat een spiraal. Herhaal dit met alle komkommers. Je kunt de komkommer natuurlijk ook gewoon in plakjes snijden.
  4. Schud de komkommers om met 2 tl zout en laat dit 5-10 minuten staan.
  5. Spoel de gezouten komkommer zorgvuldig af in ruim koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Door het zout blijven de komkommers lekker knapperig.
  6. Meng voor de dressing de sesamolie, rijstazijn, sojasaus, knoflook en chili flakes (als je die gebruikt) met een garde of vork door elkaar en schep dit door de komkommers. Zet de komkommersalade tot gebruik in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Bestrooi voor het serveren met furikake. Eetsmakkelijk!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Bijgerechten, Salade recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie