Vegan Vanille Pannenkoeken
Pannenkoeken.. Wie kent ze niet? Of je het nu s' ochtends, 's middags of 's avonds eet, het blijft een een maaltijd die eens in de zoveel tijd lekker is. Deze vanille pannenkoeken zijn ook nog eens vegan.
20 min.
Wat is er beter dan heerlijke pannenkoeken? Ze zijn veganistisch, zacht en je kunt niet stoppen met eten.
- Aantal porties: 16
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: 1 pannenkoekenpan, 1 kom, handmixer en een bakpenseel.
Bereidingswijze
- Voeg alle droge ingrediënten en tenslotte de bloem toe aan de plantaardige melk. Voeg geleidelijk de bloem toe en meng zodat je geen klontjes krijgt. Wees niet bang om meer bloem of melk toe te voegen als het deeg te vloeibaar of te dik is. Als je mooie dunne pannenkoeken wilt krijgen, wil je een meer vloeibaar deeg.
- Zet de pannenkoekenpan op een iets hoger vuur. Verwarm een beetje kokosolie in een pannenkoekenpan. Als je een grote pannenkoekenpan hebt, krijg je ongeveer 16 pannenkoeken uit het deeg.
- Als de pan heet is, giet je een voldoende hoeveelheid deeg in het midden. Giet het deeg over het hele oppervlak door de pan te bewegen en laat het roosteren tot er zich belletjes vormen op de bovenkant van de vorm. Draai de pannenkoek dan om en bak nog een paar minuten.
- Bestrijk de afgewerkte pannenkoeken met je favoriete jam, voeg vers of gedroogd fruit en kwark toe. Rol of vouw de pannenkoek, wat je maar wilt!
Liever een standaard recept voor pannenkoeken en zelf bepalen wat je erop of erin doet? Bekijk ons basisrecept voor pannenkoeken.
Opmerkingen (2)
Je zou het speltmeel kunnen vervangen door glutenvrije havermeel of glutenvrije amandelmeel. We hebben deze helaas nog niet van De Notenshop zelf, maar wel op onze webshop van het merk Terrasana. Succes met het maken van dit recept!