Vegan platbroodjes
De vegan platbroodjes zijn op elk moment een enorm succes. Heerlijk om als lunch te eten of te serveren op een feestje.
45 min
Met deze super makkelijke platbroodjes kun je eindeloos lekkere receptjes maken! Eet het bij een lekkere curry of maak er pizzaatjes van. Voor deze broodjes heb je maar een paar ingrediƫnten nodig en ze zijn ook nog eens vegan!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 45 min.
- Keukenbenodigdheden: Grote kom, lepel, deegroller, koekenpan en een mes.
Bereidingswijze
- Doe de bloem met de bakpoeder en zout ik een grote kom.
- Voeg hier de yoghurt bij en mix met een lepel
- Bestrooi je werkblad met flink wat extra speltbloem en stort het deeg hierop
- Kneed nog goed met je handen en extra bloem door en vorm dan een bal
- Snijd de bal met een mes of deegverdeler in 8 stukken (in pizzapuntjes), maak daar balletjes van en rol die uit met een deegroller
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodjes 1 voor 1. Zorg dat er niet teveel bloem op het broodjes zit en leg deze in de pan tot er luchtbellen ontstaan, draai dan om en bak nog aan de andere kant.
Opmerkingen (0)