Vegan Citroen-Blauwe Bessen Cheesecake
Ben je op zoek naar een zomerse taart die er niet alleen vrolijk uit ziet maar ook zo smaak? Deze veganistische cheesecake met dadel-notenkorst heeft het allemaal!
15 min. + 2 uur wachttijd
Deze veganistische cheesecake straalt echte zomer-vibes uit! Frisse citroen en zoete blauwe bessen komen samen in een super romige taart met een dadel-notenkorst. Een perfect toetje die ook nog eens voedzaam is!
- Aantal porties: Voor 1 taart
- Bereidingstijd: 15 min. + 2 uur koelen
- Keukenbenodigdheden: Foodprocessor, springvorm (15cm)
- Om eerst de cashewnoten te verzachten, kook je ze 10 minuten. Giet af en zet opzij.
- Bereid een springvorm pan met bakpapier en vet de zijkanten in met kokosolie.
- Om de korst te maken, doe alle korst-ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een kleverig deeg. Druk het deeg in de springvorm en zet in de vriezer om hard te worden.
- In de tussentijd, maken we de vulling: doe alle vulling ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een glad en romig geheel.
- Giet de vulling over de korst heen en zet minstens 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- Top de cheesecake af met jam naar keuze en verse blauwe bessen!
Opmerkingen (2)
We hebben de taart gemaakt, minstens 2 uur in de diepvries gezet en daarna voor het opdienen in de koelkast omdat we geen ijstaart wilden hebben. Maar: toen liep de taart weg. Wat doen we fout? En is het mogelijk om agar agar toe te voegen aan het recept?
Hartelijke groet,
Sandra