Vegan bananenbrood
Wie kent het niet? Bananenbrood, deze is geheel veganistisch en heeft een heerlijke touch met chocolade. Smullen maar!
5 min. + 60 min. oventijd
- Aantal porties: 12 stukken
- Bereidingstijd: 90 minuten
- Keukenbenodigdheden: 22 cm x 13 cm cakevorm, kom, bakpapier en handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180C en leg het bakpapier in de cakevorm.
- Prak de bananen in een grote mengkom grof.
- Voeg de bruine suiker, kokosolie, vanille en amandelmelk toe en meng tot een geheel.
- Meng daarna de bloem, bakpoeder, zout en kaneel erdoor en roer tot alles gemengd is. Niet te lang mixen, anders kan het bananenbrood er dik er uit komen te zien.
- Breng het beslag over naar het cakeblik en bedek met de extra plakjes banaan en chocoladedruppels.
- Bak ongeveer 60 minuten, je kunt kijken of het gaar is door met een tandenstoker in het midden te prikken, als deze eruit komt met slechts een paar kruimels, is de cake gaar.
Opmerkingen (0)